3 בצלים גדולים קצוצים (רבעי בצל בסכין הדקה של המג'ימיקס)
5 גזרים מגורדים במג'ימיקס
שורש סלרי מגורד במג'ימיקס
5 עגבניות אדומות חתוכות לרבעים
2 קופסאות של עגבניות מרוסקות (600 גרם)
3 פלפלים חתוכים לקוביות קטנות
10 שיני שום
1 קילו בשר טחון
500 גרם שעועית אזוקי (מושרית ללילה)
1 פלפל צ'יפוטלה (אפשר יותר)
פלפל ירוק חריף (כ-3-4 ס"מ)
4 כוסות מרק צח
20 גרם שוקולד מריר (אופציונלי)
שוט אספרסו (אופציונלי)
1 כף כמון
פלפל שחור
מלח
¼- ½ כפית קינמון
1 כף שטוחה סוכר
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים גזר, שורש סלרי ופלפל, ממשיכים לטגן, מוסיפים שיני שום קצוצות או חתוכות מוסיפים תבלינים. לאחר שהנוזלים מתאדים מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, שעועית, עגבניות ומרק צח. מביאים לרתיחה. מוסיפים אספרסו, סוכר ושוקולד.
מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים על אש נמוכה
הגשה:
להגיש עם התוספות הבאות:
שמנת חמוצה
כוסברה
בצל ירוק
עגבניות טריות מרוסקות בבלנדר עם לימון ומלח
קצ'קבל מגורדת
סלט חסה לימוני