סלט מיוחד על בסיס אפונת מש נבוטה (המתכון המקורי של יותם אוטלנגי בגרדיין הבריטי) כ-15 דקות הכנה. שינינו קצת את המתכון המקורי, אבל השתמשנו ברעיון המצויין לרוטב – חומץ יין לבן מבושל קלות עם סוכר. במתכון המקורי נעשה שימוש במש מבושל אנחנו השתמשנו אפונת מש שהונבטה 24 שעות ולכן לא היתה זקוקה כלל לבישול(ולכן שומרת טוב יותר על המרכיבים התזונתיים), והשתמשנו בסוכר חום במקום אבקת סוכר לבן. אנחנו גם הוספנו עגבניות שרי.
מצרכים:200 גר אפונת מש נבוטה
2 כוסות שועעית ירוקה קפואה שהופשרה על ידי השרייה קצרה(2 דק) במים רותחים
בצל סגול בנוני חתוך לטבעות
2-3 ס"מ של ג'ינג'ר קצוץ דק
2-3 שני שום כתושות
שתי כוסות עגבניות שרי חצויות
כפית זרעי כמון
חצי כפית זרעי שומר(למי שלא אוהב לוותר)
75 סמ"ק חומץ בן יין לבן
1 כף גדושה סוכר חום
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:בסיר קטן מוסיפים לחומץ את הסוכר ומחממים. כהחומץ מתחיל לרתוח מוסיפים את הבצל לבישול קצרצר של שתיים שלוש דקות. מורידים מהאש. צריך להשאר חומץ מצומצם מעט כך שהבצל בושל קלות והסוכר נמס כולו. נותנים לסיר להתקרר.
מפשירים את השועעית במים רותחים, לא יותר מדי השועעית צריכה להיות עדיין קשה קצת קרנצ'ית.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית מוספים את הזרעים את הג'ינג'ר ואת השום ומערבבים כדי שהתבלינים לא ישרפו. מיד שהג'ינג'ר והשום מראים סמנים טיגון מורידים מהאש. מחברים את כל הרכיבים. לא צריך להשתמש בכל רוטב החומץ המסוכר אבל כן יש לדלות את כל הבצל מהחומץ ולהוסיפו לקעאת הסלט.
אגב הנבטת מש מאוד פשוטה – משרים במים קרים 6 שעות בערך מסננים, ומפזרים את האפונה על גבי נייר מגבת במגש ללילה. אני מכסה את המגש בשתי שכבות של נייר מגבת מפזר את האפונה(שתי כוסות) ועליהם עוד שכבת נייר. מרטיב קלות את הנייר שכל העסק יהי לח מאוד. בבוקר האפונה נבוטה ואפשר להעביר למקרר. תהליך ההנבטה גורם לעובר המש להתעורר ולשחרר אנזימים המתחילים את פרוק חומרי התשמורת שבזרע. תהליך זה הופך את האפונה לקלה יותר לעיכול ומשחרר חומרים מזינים הבריאים לאדם. ללא הנבטה יש לבשל את אפונת המש כ-15 דקות. המש המבושל עדיין בריא מאוד אבל מאבד חלק מהרכיבים התזונתיים הרגישים לחום וכמובן חסר את הקרנצ'יות הרצויה בסלט.